×

Add the contact block here or your own custom code

×

Boulderclinics: 28 januari

Boulderclinics: 28 januari

  • door
  • jan 12, 2023

28 januari; boulderclinics @ STERK

Altijd al meer willen weten over hangboarden/krachttraining/blessurepreventie of wil je je algemene boulderskills ontwikkelen? Op 28 januari organiseren we een dag vol clinics en workshops bij Sterk. 
De verschillende clinics, de inhoud en de kosten ervan vindt je hieronder.

Aanmelden? Dat kan via de mail: stuur een mailtje naar info@boulderhalsterk.nl met daarin:
- je naam,
- de clinic(s) naar keuze,
welk tijdslot je wilt aanmelden Er is voor een beperkt aantal deelnemers ruimte, dus wees er snel bij!

Alle clinics kosten €15,00 per clinic. Let op! De clinics bestaan uit zowel theorie als praktijk, het is niet bij alle clinics gegarandeerd dat iedereen aan de praktijk toe komt.

Aanbod Clinics:

STERK(e) Start 
In deze cursus leer je de basics, hoe kan je grepen het beste gebruiken, hoe haal je meer uit je voeten en hoe beweeg je mooi en efficiënt over de muur. 
Iedereen die al een aantal keer zelfstandig heeft geboulderd kan met deze cursus meedoen en als je nog nooit iets over techniek geleerd hebt is dit een goede plek om te beginnen. Voor beginners die nog nooit geboulderd hebben raden wij aan om eerst te beginnen met een instuifles en zelfstandig boulderen.  
Deze clinic wordt verzorgd door Marit Reehorst. Marit is werkzaam bij Sterk als bouwer en coördinator van de jeugdtraining.
Tijden:
10:30 - 12:00 VOL
13:00 - 14:30 VOL
15:00 - 16:30

Hangboardclinic:
Heb je wel eens een boulder niet gehaald door te 'zwakke' vingers? Tijdens de Hangboardclinic kom je meer te weten over het trainen van je vingers. Hoe kan je opwarmen? Welke protocollen zijn er? Hoe gebruik je het hangboard? Wat zijn de valkuilen?
Deze clinic wordt verzorgd door Gidion van Doorn, voor sommigen ook wel bekend als de Klimcoach; (www.deklimcoach.nl)
Tijden:
11:30 - 12:30 VOL
13:30 - 14:30
16:00 - 17:00

Wat kan je nou zoal doen om beter te worden in klimmen eigenlijk?
Al een tijd flink aan het boulderen maar vraag je je af welke stappen je kan ondernemen om nog harder/mooier/beter te gaan klimmen? In deze clinic legt Aukje uit hoe je jezelf kan blijven uitdagen, doelen kan stellen, gemotiveerd blijft en natuurlijk: hoe je het léuk houdt. 
Deze clinic wordt verzorgd door Aukje van Weert, bondscoach lead van het Nederlands team sportklimmen.
Tijden:
15:30-16:30

Krachttraining voor klimmers: antagonisten training en mobiliteit 
Bij klimmen is het verstandig om aanvullende krachttraining te doen voor prestatieverbetering en blessurerisicovermindering. Hierin zijn erg veel thema’s en soorten krachttraining die je kan doen om deze doelen te behalen. Het thema van vandaag is: antagonisten training en mobiliteit. 
Deze clinic word verzorgd door Amarins Bottema, conditie & krachttrainer in het begeleidend team van het Nederlands team sportklimmen en fysiotherapeut.

Tijden:
10:30 - 11:30 VOL

Proprioceptie op de muur: Bewust en efficiënt boulderen
Er is een overvloed aan informatie voor de fysieke voorbereiding en training voor klimmen, maar wat de belangrijkste zaak voor een goede klimmer wordt vaak onderschat: proprioceptie. Proprioceptie is je interne cognitieve bewegingssensor die je lichaamspositie, balans, voetplaatsing en bewegingen als input krijgt waarna jij vervolgens met je motorische cortex in je hersenen dit bij kan sturen en kan begrijpen. Waarom lukt een project na meerdere keren proberen wel, maar lukt het niet om hem te flashen? Waarom kunnen pro-klimmers deze complexe en harde bewegingen dit vaker wél in een keer? Vaak komt dit door de interne (of externe: ofwel van anderen) feedback die je krijgt na een beweging meermaals te hebben gemaakt. Door middel van de feedback die je krijgt via deze proprioceptie kan jij je bewegingen aanpassen, verbeteren, maar met name ook begrijpen! In deze clinic zal ik je uitleggen hoe proprioceptie werkt en hoe wij dit als klimmers kunnen toepassen om zo een betere klimmer te worden!
Deze clinic wordt verzorgd door Zeno Schaekers, al sinds jaar en dag een vast gezicht bij Sterk. Dit jaar heeft hij zich tijdens Boulder2 weten te plaatsen voor het NK boulderen en klom hij buiten een 8c route uit. 
Tijden: 
10:00 - 11:30 VOL
12:30 - 14:00  VOL
14:30 - 16:00 VOL
 

(Kracht)training en je menstruatiecyclus.
(Kracht)training wordt naarmate je ouder wordt steeds belangrijker; maar hoe vlieg je dat aan? En vooral: hoe laat je je trainingen werken rondom je menstruatiecyclus? Luister en ga in gesprek!
Deze clinic wordt verzorgd door Carlijn Hukkelhoven.
Tijden:
12:30 - 13:30 VOL
15:00 - 16:00

Enthousiast geworden over 1 van de clinics? Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar info@boulderhalsterk.nl. Alle clinics kosten €15,00 per clinic. Ga je naast de clinic ook zelfstandig boulderen? Dan heb je ook een entreevorm nodig (losse entree, strippenkaart, maandkaart of abonnement).