×

Add the contact block here or your own custom code

×

De boulders

Spelregels
Het doel bij boulderen is simpelweg om boven te komen. Het begin van een boulder herken je aan de groene kaartjes aan de grepen onderaan de wand. Bovenin de boulder zie je een greep met één  fel oranje kaartje. Als je die greep 2 seconden kan vasthouden met beide handen dan heb je de boulder uitgeklommen. Soms lukt dit in één keer, soms heb je drie pogingen nodig en soms lukt het pas na 3 weken.

Circuits
In de boulderhal is voor iedereen wat te doen. Er zijn makkelijke boulders van niveau 3, moeilijke van niveau 7 en alles wat daar tussenin zit. We hebben 12 bouldercircuits gebouwd die je herkent aan hun kleur. Alle oranje boulders zijn bijvoorbeeld van niveau 5. Het doel is dan om alle routes van die kleur te klimmen.

Moeilijkheid
Het soort grepen dat je vast moet houden, de bewegingen die je moet maken om bij de volgende greep te komen en de hellingshoek van de wand bepalen hoe moeilijk de boulders zijn. Een boulder op een rechte wand kan bijvoorbeeld moeilijk zijn wanneer de grepen heel klein zijn en de passen heel subtiel. In dit geval speelt techniek een grotere rol dan kracht. Met spierballen alleen kom je niet boven, je hebt ook creativiteit nodig om de puzzel op te lossen.

Boulderbouwteam
Ons boulderbouwteam vervangt altijd op dinsdag een circuit en om de week ook op donderdag. Op maandagochtend (& om de week op woensdagochtend) worden alle grepen van een circuit eruit gehaald, gewassen en op dinsdag/donerdag schroeven onze boulderbouwers vervolgens 16 nieuwe boulders in de wand. Ook komen er af en toe gast-boulderbouwers langs uit het hele land. Zij doen hard hun best om weer creatieve uitdagende boulders voor iedereen te bouwen. 

Toplogger
Toplogger is een gratis app waarop je je boulders kunt loggen. Zie wat je al hebt getopt en welke boulders je nog moet doen. Bekijk je vooruitgang & geef de boulders een waardering!
Download de app of ga naar http://toplogger.nu  


Media